Rode wijnen uit Toscana

Poliziano Rosso di Montepulciano DOC 2017
Jancis Robinson: 17/20   Sappige aanzet met veel rood fruit, goede concentratie en mooie zuren. Aroma's van pruimen, leer en een vleugje bessen. Lekker bij pasta's, rood vlees, kaas, of gewoon op zichzelf.   80% S ... (meer lezen)
13,75 € 2
Rodolfo Cosimi Il Poggiolo Rosso di Montalcino Sas
Een mooi alternatief voor de veel duurdere Brunello wijnen, zonder aan kwaliteit in te boeten. Een prachtige wijn (100% Sangiovese) die na zijn 12 maanden rijping op eiken vaten zich in volle glorie toont: framboos, vanille, wilde rozen omge ... (meer lezen)
17,50 € 2
Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico DOCG 2016
Een elegante smaak, die wordt gekenmerkt door de nodige levendigheid en frisheid, met kersen en aangename zuren, in de afdronk een lichte stevigheid van wat tannines. Heerlijke geur, met het accent op het fruit, kersen, frambozen, rozen, met ... (meer lezen)
17,75 € 2
Barone Ricasoli Rocca Guicciarda - Chianti Classic
Diep robijnrode wijn met een mooie brede geur van rood fruit zoals kersen. Ook verfijnde hints van vanille. De smaak is elegant en met frisse zuren en verfijnde tannines. Deze wijn rijpte 20 maanden op houten vaten, deels in kleine ba ... (meer lezen)
19,10 € 2
Poliziano Vino nobile di Montepulciano DOCG 2015
Robert Parker: 90/100   Stevige aanzet met zwart fruit, vanille, en aanwezige tannines. Aroma's van zwart fruit, pruimen, leer, vanille. Best complex en breed. Lekker bij wild, rood vlees of met wat stevig smakende kaas. ... (meer lezen)
23,75 € 2
Il Poggiolo Brunello di Montalcino Annata 2010
Deze Sangiovese Gross rijpt gedurende 2 jaar in grote eiken fusten, waarna hij nog een achtal maanden flessenrust geniet.  Het resultaat is een Brunello die zich onderscheid van de "zee aan middelmatige en dure Brunello" zoals men ons op het ... (meer lezen)
42,75 € 2
Poliziano Asinone Vino Nobile 2015
De “single vineyard” Vino Nobile van Poliziano is een intense en uiterst verfijnde wijn die wel eens als dé referentie op vlak van Vino Nobile’s wordt omschreven.  Wat hem ook bijzonder maakt, is zijn drinkbaarheid in zijn jeugd en dat in co ... (meer lezen)
43,40 € 2
Poliziano Le Stanze 2016
Zwarte bessen, pruimen, kruidig, casis, lavendel, en kruidnagel, kortom, een complexe wijn met stevige tannines die makkelijk 10 jaar kan rijpen.   JAMES SUCKLING: 94/100 90% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot ... (meer lezen)
46,50 € 2