Witte wijnen uit Toscana

Melini Le Grillaie Vernaccia di San Gimignano 2016
Grillaie  heeft een intens en toch elegant boeket.  Linde, perzik, honing, zeer lichte houttoets.  Droog in de mond met zijn karakteristieke, volle en fruitige aroma's om te eindigen met een frisse citrustoets.    Gepast voor b ... (meer lezen)
9,75 € 2  

Rode wijnen uit Toscana

Melini Chianti Governo 2014
Toch wel complex geurenpallet met rijpe rode vruchten aroma's van rode kersen, frambozen en rozen.  De smaak is vol, krachtig, zacht en fruitig, maar sappig en harmonisch.     Mooi bij roodvlees gerechten, kaasschotels, pastage ... (meer lezen)
10,00 € 2  
Poliziano Rosso di Montepulciano DOC 2014
Jancis Robinson: 17/20   Sappige aanzet met veel rood fruit, goede concentratie en mooie zuren. Aroma's van pruimen, leer en een vleugje bessen. Lekker bij pasta's, rood vlees, kaas, of gewoon op zichzelf.   80% S ... (meer lezen)
13,75 € 2  
Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico DOCG 2015
Een elegante smaak, die wordt gekenmerkt door de nodige levendigheid en frisheid, met kersen en aangename zuren, in de afdronk een lichte stevigheid van wat tannines. Heerlijke geur, met het accent op het fruit, kersen, frambozen, rozen, met ... (meer lezen)
17,50 € 2  
Rodolfo Cosimi Il Poggiolo Rosso di Montalcino Sas
Een mooi alternatief voor de veel duurdere Brunello wijnen, zonder aan kwaliteit in te boeten. Een prachtige wijn (100% Sangiovese) die na zijn 12 maanden rijping op eiken vaten zich in volle glorie toont: framboos, vanille, wilde rozen omge ... (meer lezen)
17,50 € 2  
Barone Ricasoli Rocca Guicciarda - Chianti Classic
Diep robijnrode wijn met een mooie brede geur van rood fruit zoals kersen. Ook verfijnde hints van vanille. De smaak is elegant en met frisse zuren en verfijnde tannines. Deze wijn rijpte 20 maanden op houten vaten, deels in kleine ba ... (meer lezen)
19,10 € 2  
Poliziano Vino nobile di Montepulciano DOCG 2014
Robert Parker: 90/100   Stevige aanzet met zwart fruit, vanille, en aanwezige tannines. Aroma's van zwart fruit, pruimen, leer, vanille. Best complex en breed. Lekker bij wild, rood vlees of met wat stevig smakende kaas. ... (meer lezen)
23,75 € 2  
Il Poggiolo Brunello di Montalcino Annata 2010
Deze Sangiovese Gross rijpt gedurende 2 jaar in grote eiken fusten, waarna hij nog een achtal maanden flessenrust geniet.  Het resultaat is een Brunello die zich onderscheid van de "zee aan middelmatige en dure Brunello" zoals men ons op het ... (meer lezen)
42,75 € 2  
Barone Ricasoli Castello di Brolio Gran Selezione
 Winespectator: 92/100   Intens en krachtig, veel concentratie, maar het fruit is ook aanwezig, met mooie kersen, bessen, levendig en stevig, met wat tannines en een lichte kruidigheid, met een fraaie lengte.   Ee ... (meer lezen)
51,50 € 2