Onze filosofie...

 

Mijn start...

Na 18j meedraaien in een internationale management functie bij een Amerikaans software bedrijf, vonden we het in 2011 tijd om de "vliegtuig op - hotel in - weinig thuis" levenstijl een nieuwe wending te geven. 

 

Ik wenste...

Dat de flessen die voortkomen uit ons magazijn bijdragen tot vriendschappen, gezelligheid, plezier, en tevredenheid.

 

Ik droomde...

Dat onze flessen vaste partners zijn in woonkamers, restaurants, verenigingen. Op gewone, goede en uitzonderlijke dagen en gelegenheden. Onder brede scharen gelijkgezinden, de familie of als stiekeme getuige bij de intimiteit onder geliefden.

 

Ik hoop...

Dat onze wijnen een bron zijn van diversiteit in taal, streek en cultuur.

 

Ik ben mij ervan bewust...

Dat het nastreven van excellentie moeilijk is - en vrees ik - nog steeds ver weg. Toch is dit ons streven en onze motivatie.

Johan Rosius

Zaakvoerder

 

Gediplomeerd Sommelier-Conseil en

W.S.E.T Advanced Certified.

Onze Werkwijze...

 

We gaan uit van volgende basisprincipes:

 

 

  • We weten graag wat we in het glas hebben. Dat kan best door ter plaatse bij de wijnboer af te stappen. Door het bezoeken van wijndomeinen leren we niet enkel de wijn maar ook de passie en het vakmanschap van de wijnboer(in) appreciëren. We voeren dus een groot deel van onze wijnen rechtstreeks in. Waar mogelijk de voorkeur aan kleinschalige domeinen met biologische wijnen.

     

  • We zijn niet blind voor de kwaliteit van de bekende domeinen maar nemen deze enkel op in ons aanbod indien de kwaliteit-plezier balans in evenwicht is. Ons motto: betaal de wijn, niet de naam.

  • Elke wijn is door onze zintuigen goed tot zeer goed bevonden. Smaken verschillen, maar we laten ons niet de om de tuin leiden door de volgende hype, verkooppraatjes of het snobisme dat hier en daar de wijnwereld kenmerkt. De zintuigen en onze klanten zijn onze enigste adviseurs.

  • De wijn - plezier balans is de invalshoek om ons te presenteren naar wijnliefhebbers. Dat vertaalt zich bv. in wijnproeverijen door wijnboeren, lessenreeksen, thuisdegustaties,...