Wijnen uit Sicilië

Colpasso Nero d’Avola 2022
De wijn heeft opvallende fruitaroma's van kers, pruim en zwarte bes.  Appassimento is een wijntechniek, waarmee bijzonder smaakvolle, intense wijn wordt gecreëerd. Eerst gaat men de druiven drogen, vervolgens worden ze opgestapeld in ... (meer lezen)
11,95 € 2
Cantina Fina Kebrilla Grillo, Sicilia IGP 2022
Bloesems, zeste van sinaasappel en een tropische toets maken dit een fascinerende witte wijn welke het volledige potentieel van de Grillo druif toont. Lange, droge afdronk. ... (meer lezen)
12,75 € 2
Cantina Fina "Perricone" 2021
Perricone is een inheemse Siciliaanse druif met een kruidige neus waar jeneverbes en zwarte peper de dominerende componenten zijn. Ook aroma's van jam, pruimen en kersen. In de smaak valt de wijn op door zijn elegantie met een zachte tanninebasi ... (meer lezen)
12,95 € 2
Cantina Fina "Taif" Zibbibo 2022
Zibibbo, de Siciliaanse naam voor muskaatdruif wordt hier geproduceerd in een minder voorkomende droge stijl, zonder afbreuk te doen aan de typische bloemen en exotische fruitaroma's. Mooi op zichzelf en een uitstekende partner voor de gekru ... (meer lezen)
13,50 € 2
Selvarossa riserva salice salentino 2019
Zijdezachte, volle wijn uit Puglia. Wordt ook al eens de 'amarone' van het zuiden genoemd. Mooi en rijp zwart fruit in de smaak. Kruidige neus met een vleugje cacao. De wijn heeft 9 maanden op Franse eik vaten gerijpt. Stevige wijn di ... (meer lezen)
17,90 € 2
Barone Montalto Ammasso Rosso - IG¨Sicilia 2020
Een originele combinatie van druivenrassen (nerello mascalese, nero d'avola, merlot, cabernet sauvignon) die het rijke karakter van de typische Siciliaanse druivenrassen combineert met de Franse structuurdruiven.  Rijpe rode vruchten, noten, ... (meer lezen)
18,50 € 2