Wijnen uit Sicilië

Dragunera Nero d'Avola 2017
Heerlijk zacht. Kaneel en gedroogde pruimen in een soepele romige finale.
7,10 € 2
Dragunera Grillo 2017 IGT Sicilië
Een frisse elegante wijn die gewoon erg lekker smaakt. De Grillo druif geeft zachte fruitge wijnen met even zachte zuurtjes. Niet meer maar ook zeker niet minder. Voor deze prijs konden we niet weerstaan deze mooie wijn op te ... (meer lezen)
7,10 € 2
b.io Nero d’Avola - Cabernet 2017
  Heerlijke wijn bij een lekker pastagerecht!   De wijn ruikt zwoel en fruitig naar bramen en aardbeien. Met een lichte kruidige mocca-toets.  Zeer zachte wijn in de mond met elegante tannines.    ... (meer lezen)
9,50 € 2
Caruso & Minini Frappato - Nerello Mascalese 2017
Prachtige mix (50/50) van de intens fruitige frappato, die met haar kersenaroma’s doet denken aan pinot noir, en de krachtig smakende nerello mascalese.   Dit is een mooi voorbeeld van modern wijn maken met behoud van het karak ... (meer lezen)
9,95 € 2
Cantina Fina Kebrilla Grillo, Sicilia IGP 2017
Bloesems, zeste van sinaasappel en een tropische toets maken dit een fascinerende witte wijn het volledige potentieel van de Grillo druif toont. Lange, droge afdronk. ... (meer lezen)
10,00 € 2
Cantina Fina "Taif" Zibbibo 2017
Zibibbo, de Siciliaanse naam voor muskaatdruif wordt hier geproduceerd in een minder voorkomende droge stijl, zonder afbreuk te doen aan de typische bloemen en exotische fruitaroma's. Mooi op zichzelf en een uitstekende partner voor de gekru ... (meer lezen)
11,00 € 2
Barone Montalto Ammasso Rosso - IG¨Sicilia 2016
Een originele combinatie van druivenrassen (nerello mascalese, nero d'avola, merlot, cabernet sauvignon) die het rijke karakter van de typische Siciliaanse druivenrassen combineert met de Franse structuurdruiven.  Rijpe rode vruchten, noten, ... (meer lezen)
15,95 € 2
Tenute Bosco Piano dei Daini Etna Rosso 2015
Wijn van erg oude druivenstokken op de noordflank van de Etna. De druif Nerello Mascalese wordt wel eens vergeleken met de gekende Franse Pinot Noir. Dat is zo voor de aroma's. De structuur neigt meer naar deze van Nebbiolo.  Met fijne zuren ... (meer lezen)
23,50 € 2