Wijnen uit Sicilië

Dragunera Grillo 2016 IGT Sicilië
Een frisse elegante wijn die gewoon erg lekker smaakt. De Grillo druif geeft zachte fruitge wijnen met even zachte zuurtjes. Niet meer maar ook zeker niet minder. Voor deze prijs konden we niet weerstaan deze mooie wijn op te ... (meer lezen)
7,10 €
Dragunera Nero d'Avola 2016
Heerlijk zacht. Kaneel en gedroogde pruimen in een soepele romige finale.
7,10 €
Orestiadi Molino a Vento Nerello Mascalese
Aroma’s van wilde bessen, cassis en kruiden.  Fruitig en aards van karakter. Een verassende wijn en een ideale kennismaking met de wat onbekendere karakterdruif Nerello Mascalese.   ... (meer lezen)
8,50 €
Cantina Fina Kebrilla Grillo, Sicilia IGP 2015
Bloesems, zeste van sinaasappel en een tropische toets maken dit een fascinerende witte wijn het volledige potentieel van de Grillo druif toont. Lange, droge afdronk. ... (meer lezen)
10,00 €
Cantina Fina "Taif" Zibbibo 2016
Zibibbo, de Siciliaanse naam voor muskaatdruif wordt hier geproduceerd in een minder voorkomende droge stijl, zonder afbreuk te doen aan de typische bloemen en exotische fruitaroma's. Mooi op zichzelf en een uitstekende partner voor de gekru ... (meer lezen)
11,00 €
Mandrarossa Petite Verdot Timperosse 2016
100% Petit Verdot. Dankzij het droge klimaat en de intense ijzerhoudende zandgrond, is Timperosse wijngaard de ideale habitat voor Petit Verdot.  Uitbundige aroma's van mediterrane kruiden en bosvruchten. Zacht, elegant en een lange afdronk. ... (meer lezen)
13,50 €
Barone Montalto Ammasso Rosso - IG¨Sicilia 2015
Een originele combinatie van druivenrassen (nerello mascalese, nero d'avola, merlot, cabernet sauvignon) die het rijke karakter van de typische Siciliaanse druivenrassen combineert met de Franse structuurdruiven.  Rijpe rode vruchten, noten, ... (meer lezen)
15,95 €
Passopisciaro Passorosso 2015
Wijngaarden op de flank van de Etna vulkaan. Gelaagde en complexe wijn, vriendelijk en subtiel.  Aroma’s van wilde bloemen, wilde bessen, cassis, kruiden.  Veel materie en erg subtiel. Een wijn voor genieters die de structuur van een Barolo ... (meer lezen)
29,85 €