Sfeerbeelden degustatie
Reichsrat von Buhl

Deze degustatie werd begeleid door niemand minder dan Mathieu Kauffmann, wijnmaker van Reichsrat Von Buhl én voormalige keldermeester van Champagne Bollinger.

 

Reichsrat Von Buhl bezit wijngaarden op de beste plekken van de Pfalz, rond de dorpen Deidesheim en Forst en werkt volledig biologisch.  Dat draagt bij aan de zuiverheid en complexiteit van de wijnen,  kwaliteiten waar dit wereldwijd gerespecteerde bedrijf om bekend staat.

 

We presenteerden 9 wijnen waaronder 5 rieslings, van "gutswein" tot Grosses Gewächs.  Uiteraard proefden we ook de door Decanter als Beste Mousserende Wijn van Duitsland uitgeroepen cuvée Brut Reserve (Decanter, 95/100).

 

 

Onze degustaties:

  • Jaarlijkse overzichtsdegustatie (50 - 75 wijnen te proeven)
  • Thema degustaties: een druif of een regio in de kijker (10 tot 20 wijnen)
  • Zittende degustatie onder begeleiding van een wijnmaker.
  • Thuisdegustatie: in onderling overleg wordt de agenda vastgelegd (Wijnen leren beoordelen, Onbekende Druivenrassen, Wijn & Spijs combineren, Vive le Vin, Viva el Vino,...).  Voor meer informatie: info@wineshare.be.

 

 

Sfeerbeelden degustatie Isola Augusta

 

Het Italiaanse wijndomein Isola Augusta is onze nieuwste ontdekking. 

 

Jacopo Bassani nam ons mee door het prachtige wijnlandschap van Friuli (tegen de Sloveense grens), en gaf ons in één avond en aan de de hand van een achttal wijnen, een inzicht in de wijntraditie van deze streek. Alle belangrijke autochtone druivenrassen passeerden de revue (en het degustatieglas). 

Degustatieconcert

U kent het wel, ’s avonds onderuit zakken met een goed glas wijn. Op tafel lekkere hapjes en op de achtergrond uw favoriete muziek. Genieten. Wijn en muziek gaan goed samen.  Harmonie in wijn dus.

 

Op 18 maart 2017, namen we 140 mensen mee op een muzikale en culinaire ontdekkingstocht door Italië.  

Zes wijnen werden toegelicht en “begeleid” door de Koninklijke Harmonie St Cecilia, een live orkest met een 60-tal muzikanten, onder leiding van dirigent Peter Van Montfort.

 

 

Thema degustatie

Bordeaux Grand Cru Classé

Tijdens deze toch wel unieke Grand Cru Classé degustatie ontkurkten we 8 absolute top cuvées (zie hieronder), voorzien van tekst en uitleg.  

Château Angelus 1995 (St Emilion Grand Cru Classé A)

Clos Fourtet 2009 (St Emilion 1e Grand Cru Classé)

Château Hosanna 2006 (Pomerol)

Château Pape Clement 2006 (Pessac-Léognon, Cru Classé de Graves)

Château Leoville Barton 2005 (Saint Julien, 2e Grand Cru Classé)

Château Cos d’Estournel 2006 (Saint-Estephe, 2e Grand Cru Classé)

Château Pontet-Canet 2005 (Pauillac, 5e Grand Cru Classé)

Château Rauzan Segla 2006 (Margaux, 2e Grand Cru Classé)

Sfeerbeelden degustatie Sardinië
Muscazega & Cantina Berritta


SFEERBEELDEN DEGUSTATIE
WIJNDOMEIN
DREISSIGACKER


Dreissigacker is een drie sterren domein in de Gault Millau, en de wijnmaker zelf werd door wijnschrijfster Jancis Robinson als “a near genius” bestempeld.


De meerderheid van zijn wijnen krijgen dan ook hoge noteringen in allerhande wijncatalogi (Falstaff, Parker, Decanter,…) en dankzij zijn sterke aanwezigheid in sterrenrestaurants, schopte hij het ondertussen ook tot hofleverancier voor staatsbanketten in Duitsland.

SFEERBEELDEN DEGUSTATIE WEINGUT LETH

 

SFEERBEELDEN VAN DE PIEMONTE DEGUSTATIE IN AANWEZIGHEID VAN DE WIJNDOMEINEN

 

 

Onder begeleiding  van Daniella Rocca van Albino Rocca, een domein met bijzonder stevige referenties inzake Barbaresco en Barbera wijnen en Allesandro Boido van Ca’d' Gal, proeven onze klanten een uitgelezen selectie topwijnen. 

 

Indien ook u wenst uitgenodigd te worden voor onze degustaties, kan u zich inschrijven op onze nieuwsbrief (zie rechts).