Klik hier voor alle wijnen in 1 proefpakket, mét korting.

 

Bodegas del Jaro is gelegen nabij het beroemde wijndorp Pesquera del Duero, het hart van de Ribera del Duero. Jaro staat voor “bos met steeneiken”, wat je letterlijk mag opvatten.

 

Van de 108 hectare van dit door de familie Osborne (jawel, van de sherry) aangekochte landgoed, zijn er 65 met druiven beplant, waarvan 60 hectare met dé druif van de streek, tempranillo ofwel tinta del pais. Bodegas del Jaro focust op “pago” wijnen, m.a.w. wijnen die een ware expressie zijn van het specifieke perceel waar de druiven vandaan komen.


De wijngaarden liggen tussen de 745 en 800 meter hoogte, en dat zorgt door de nachtelijke afkoeling, vooral in het najaar, voor druiven en wijnen met een intense, aromatische kracht. Zelfs in de zomermaanden kan de temperatuur in de wijngaarden dalen van 35 graden overdag tot 12 à 15 graden gedurende de nacht.

 

Alle druiven worden met de hand geplukt. Ze worden naar de bodega vervoerd in kistjes van 15 kilo, om de druiven niet te kneuzen bij het transport. Bij binnenkomst van de druiven vindt een verdere selectie plaats op selectietafels, om alleen de beste druiven in de gistingsvaten te laten belanden. Die gistingsvaten zijn klein van omvang, zodat de verschillende percelen apart kunnen gevinifieerd worden.

 

Het levert evenwichtige elegante wijnen op waaronder ook een heerlijk verfrissende Verdejo - van een bijzondere kwaliteit, modern, met alle traditionele kenmerken van de klassieke Ribera del Duero.

 

De wijnen hebben een ongeloofelijke spankracht, in een perfecte balans tussen fruit, zuren, en alcohol.  Spanje op zijn best!