10% kennismakingskorting op de normale prijs

 

Proefpakket Grenache - Garnacha

Grenache is de Franse (en meest internationaal erkende) naam voor de druif, maar eigenlijk heeft deze druif Spaans bloed.  Haar geboortegrond ligt in de Noord-Spaanse regio Aragón en in Spanje spreekt men van  garnacha. Op het Italiaanse eiland Sardinië wordt dezelfde druif al eeuwenlang cannonau genoemd. 

 

In Frankrijk vinden we grenache vooral in het zuidelijke Rhônedal, de Provence en de Languedoc-Roussillon.  In Spanje vooral in Navarra, Cataluna en Rioja.  

De grenache-wijnstok is sterk en winterhard, bestand tegen wind en droogte, waardoor hij erg geschikt is voor gebruik in droge en warme klimaten.   Grenache-bessen hebben een dunne schil en rijpen laat in het groeiseizoen. Zuur en tannines kunnen variabel zijn, maar zijn in het algemeen bescheiden, waardoor ze een zeer fruitig karakter hebben, met zoete kersen en frambozen, bramen, kirsch tot vijgen al dan niet met een kruidige en chocolade toets.  

 

Als u een menu samenstelt, dan bieden grenache-noirwijnen veel mogelijkheden. Zo zijn ze de ideale begeleider van barbecuegerechten, stoofpotjes, groot pelswild, gevogelte én pittige kazen. Eigenlijk kan u dus weinig verkeerd doen als u een grenache-wijn op uw menu zet.

 

Proefpakket Grenache - Garnacha

 

FRANSE GRENACHE NOIR WIJNEN

 

Le Pigeoulet Brunier 2015 - AOP Vaucluse 

(normale prijs: € 13,00)

 

Clos des Fées Vieilles Vignes 2015 - Côtes du Roussillion Village

(normale prijs: € 26,95)

 

Révélation Grenache - Mourvèdre 2015 - VDP d'Oc

(normale prijs: € 8,95)

 

 

 

SPAANSE GARNACHA WIJNEN

 

Costers del Priorat Petit Pissarres 2015 - DO Priorat

(normale prijs: € 13,50)

 

Borsao Tres Picos 2016 - DO Campo de Borja

(normale prijs: € 16,95)

 

Prieto Pariente La Provincia 2015 - Castilla y Léon

(normale prijs: € 13,50)

 

92,85 €
83,55 €
Toevoegen aan winkelwagen
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 3-5 dagen1