Ondertussen heeft de derde generatie van de familie Leth het heft in handen.  Dat is nog niet echt lang, maar lang genoeg om één van de belangrijkste wijnmakers in de regio te zijn. 

Leth (spreek uit “leet”)  is gelegen in Wagram, een bekend wijngebied in het noordoosten van Oostenrijk.  De ondergrond bestaat uit “löss“ lagen van klei, zand en kalk op een rotsachtige ondergrond, zodat de wortels van de wijnstokken, water en mineralen moeten gaan zoeken op grote diepte wat de kwaliteit van de druiven ten goede komt.  Irrigatie en meststoffen zijn niet nodig.  De vruchtbare löss, het gevarieerde microklimaat en de optimale zuidelijke oriëntatie van de Wagram zorgen voor grote, onderscheidende terroir wijnen.

Hét paradepaardje van deze streek is de Grüner Veltliner die zich hier in al zijn fruitige charme presenteert.  De Roter Veltliner, eveneens een witte druivensoort vind je bijna uitsluitend in deze regio. Maar ook in de rode rassen heeft Leth een stevige reputatie. De St-Laurent wijn heeft menige WineShare klant verrast. Een absolute topper en prijs-kwaliteitswijn.