Anne de Joyeuse - Limoux & Malepère

Cave Anne de Joyeuse is een coöperative in Limoux, ontstaan in 1929 en staat onder de leiding van Guy Andrieu. Anne de Joyeuse is één van de tien wijncoöperatieven in Frankrijk die het hoogste kwaliteitscertificaat behaalden. Alle leden van de coöperatie dienen erg strikte regels te volgen en worden bijgestaan door hoog technologische middelen (inclusief thermische satelliet meting van de rijpheid van de verschillende percelen).

 

De boerderij heeft een erg gedetailleerd milieuplan, een eigen waterzuiveringsinstallatie, compostverwerkingseenheid en zonnepanelen zorgen voor de energie. De enorme focus op de milieuvriendelijke productie heeft zich ook vertaald in de aanwezigheid van een unieke flora. Liefst 80 verschillende inheemse orchideeën groeien in het wild op het domein. 

 

Een extern bureau - Veritas Bureau International - is ingeschakeld om de praktijk aan de zelf opgelegde regels te toetsen. Sinds 1994 beschikt Anne de Joyeuse over het “Protect The Planet” label voor duurzame economie en de promotie van de biodiversiteit.