asperge

F E E S T W I J N E N

XXX

Een frisse witte wijn blijft de beste denkbare aperitief.  Uw smaakpapillen worden niet al te veel verzadigd, zodat u straks ten volle kan genieten van al dat moois dat op tafel komt. Enkele suggesties voor bij uw 'fingerfood'...


XXX

XXX

XXX

Het voorgerecht maakt de tong nieuwsgierig naar alles wat zal volgen. Moderne voorgerechten zijn fris en licht: koude vis, koud vlees, lichte salades of schaal- en schelpdieren, doorgaans met een lichte saus. Een lichte droge wijn dus.


XXX

XXX

XXX

Vis moet zwemmen. Eerst in water, daarna in boter en vervolgens in wijn. Een goede regel is: hoe edeler de vis, hoe mooier de wijn.  Wit en droog zijn hier de keuze. Drinkt u alleen rood, ga dan voor een erg zachte taninne-arme wijn.


XXX

XXX

XXX

Vlees gebakken, geroosterd, gebraden, een entrecôte, rollade, ribstuk, pelswild... vormt een volmaakt gezelschap voor een mooie rode wijn. De keuze is eindeloos, maar ook hier geldt: hoe verfijnder het gerecht, hoe verfijnder de wijn.


XXX

XXX

XXX

We eten zoete desserts enkel uit beleefdheid. Maar... we zijn natuurlijk altijd erg beleefd. Het dessert is de afsluiter van de maaltijd, en daaraan moet in ieder geval een goede herinnering blijven hangen en de wijn kan hier de kers op de taart zijn!


XXX

xxX