We trokken naar het centrum van de cava streek: Penedès in het Spaanse Catalonië.  Onze missie: een cava producent vinden met betaalbare bubbelwijnen met voldoende breedte en diepte (van aperitief tot complexe maaltijdbubbels). We vonden wat we zochten op een klein pleintje in het even kleine dorpje El Pla del Penedès bij een professor in de oenologie. 

 

 

Prof. Joan Miqual Canals geeft leiding aan het familiedomein Canals Nadal en is verliefd op de Xarel-lo druif. Dat klonk ons als muziek in de oren want dit is de cavadruif met het grootste verouderingspotentieel.

 

De wijnen krijgen hier dus – tegen de commerciële stroom in  - ruim de tijd om hun smaakpallet te ontwikkelen.  De Brut Nature Reserva blijft liefst 42 maanden rijpen op de wijnmoer alvorens te de kelder te verlaten! (meer dan heel wat Champagnes!).

 

Niet voor niets de huiscava van El Bulli (wellicht het bekenste Spaanse restaurant). Het duurde even voor we de commerciële formaliteiten rond hadden, maar zijn super trevreden dat we deze wijnen kunnen invoeren!