Calabrië staat niet meteen prominent op de wereldwijnkaart, maar als het aan de familie Librandi ligt, is dit slechts een kwestie van tijd.  Om maar te zeggen dat de Librandi’s gedreven en ambitieuze wijnmakers zijn, die bewust inzetten op de combinatie van traditie en innovatie.

Naast meer internationale druivenrassen, richt hun focus zich ook op de autochtone druiven Greco (wit) en Gaglioppo (rood). 

 

Deze druivensoort flirtte met de uitsterving in het midden van de 20ste eeuw. Greco voelt zich thuis op een vulkanische bodem, rijk aan zwavel. In en droog microklimaat, geeft dit een kruidige wijn met goede body.

 

De Gaglioppo komt maar liefst in alle elf appellaties van Calabrië voor, maar de beste wijnen van deze rode druif vinden we in DOC Cirò.  Deze druif kan bijzonder goed tegen de intense droogte en hitte in deze streek, met dank aan zijn dikke schil.   Maar let op, het vergt vakmansschap om van deze druif een mooie, frisse niet te zware en alcoholische wijn te maken. 

 

Onze keuze voor dit domein is net ingegeven door dit laatste. Librandi zorgt voor erg fijne, elegante en smakkelijke wijnen