De Tarlant familie beschikt over 14h. wijngaarden in de buurt van Epernay, verdeeld over 55 percelen gelegen in de dorpen Qeuilly, Boursault, St-Agnan en Celles-lès-Condé.

 

Door de verschillende percelen afzonderlijk te vinifieren heben de wijnen een duidelijke individuele identiteit. De kenmerken van elk terroir kunnen zich nog beter openbaren door gisting deels in eiken vaten te laten plaats vinden.

Ze zijn erg bezorgd over het milieu. Zo worden bv. insecten bestreden met feromoonvallen, waarin goedaardige insecten de kwaadaardige insecten bestrijden.

 

Hier worden de flessen nog manueel gestapeld en gedraaid in pupitres. Een nauwkeurig proces, zeker als je weet dat de familie Tarlant de champagne vele jaren laat rijpen “sur latte” zodat de veroudering de complexiteit en de prachtige diepe aroma's toelaat zich ten volle te ontwikkelen.

 

De dosering is een ander stockpaardje van de wijnmaker. Liefst geen en nooit meer dan 6g/l. is hier het devies.

 

De Tarlats hebben een reputatie tot ver over de landsgrenzen. O.a. restaurant Noma in Denemarken (meermaals verkozen tot beste restaurant ter wereld) is een trouwe afnemer.