Muscazega

In het hart van Gallura in de schaduw van het Limbara gebergte, vonden we Azienda di Muscazega.

 

Het is hier dat Laura Carmina uit de granieten ondergrond uitzonderlijk mooie wijnen tovert.

 

Een witte vermentino, maar ook wijnen op basis van … Nebbiolo!

 

Een druif die tijdens het Piemotees-Sardijns Koninkrijk (1815 – 1847) van het noordelijke Piemonte in Sardinië terecht kwam. Sardijnse Barolo dus! Ongeveer 160 jaar geleden zag generaal Alfonso La Marmora de heuvelsen dacht: “Dit lijken de heuvels van Piemonte wel!”.

 

Ondertussen staan de betere Nebbiolo wijnen uit Sardinië bekend als een 'delicatesse' onder wijnliefhebbers. Voor eenzelfde kwaliteit, kost een Piemontese Nebbiolo al snel de helft meer.

 

De wijnen van Muscazega behoren tot de top. Erg lage opbrengsten (8hl per hectare!), hoger gelegen wijngaarden op de perfecte ondergrond, en de passie en het vakmanschap van Laura resulteren in hemelse wijnen.

 

 

 

Cantina Berritta

 

 

Dit kleine familiebedrijf bewerkt een 10-tal ha wijngaard in Dorgali, in de vallei van Oddoene. Op dit moment is dit goed voor een 6000 liter. De wijngaarden bestaan voor 75% uit Cannonau.

 

Vader Antonio maakt er met zijn jarenlange ervaring en kennis prachtige wijnen. Stilaan geeft hij de fakkel door aan zijn zoon en dochter. Zij willen naar de toekomst de productie enigszins opdrijven, doch zonder concessies te doen naar kwaliteit!

 

 

Onze wijnen uit Sardinië