Een echte Italiaan, Massimo – zeg maar Max - di Lenardo van di Lenardo Vineyards.  Stijlvol, zelfbewust en een tikje ijdel. Van ons mag hij, zolang zijn wijnen maar goed zijn, en dat zijn ze.  Heel goed zelfs.  Max di Lenardo heeft zich ontwikkeld tot een van dé wittewijnspecialisten van Friuli.  Zijn wijngaarden grenzen aan de beroemde en chique Colliostreek, maar zijn wijnen doen er zeker niet voor onder!

 

Het schitterende wijngoed van zijn familie ligt in Friuli, in het noordoosten van Italië.  De 45 ha aan druiven worden met de hand geplukt en de kelder staat vol met de allernieuwste apparatuur. Die maakt het mogelijk de witte wijnen bij een lagere temperatuur te laten gisten, waardoor ze lekker fruitig blijven. In het kader van duurzame bedrijfsvoering zijn zonnepanelen aangebracht, die het hele bedrijf van energie voorzien.

 

Massimo wil wijnen maken waarin het pure fruit van de druif vooropstaat, samen met frisse zuren. Daarin is hij zeer serieus. Toch geeft hij ook graag een knipoog naar de wijndrinker, bijvoorbeeld met een naam als Pass the Cookies voor zijn dessertwijn.