Clos des Fées - Côtes du Roussillion

Tijdens Hervé Bizeul eerste carrière koos hij als sommelier de wijnen in zijn restaurant. Tijdens zijn tweede leven schreef hij er over als journalist. En – derde keer goede keer – werd hij de briljante wijnboer en eigenaar van dit domein. Hij is ondertussen een wereldwijd fenomeen en Le Clos des Fées is ondertussen het meest gerenommeerde wijnhuis uit de Roussillon. Hervé haalt werkelijk alles uit de kast om van zijn wijnen absolute toppers te maken: ’Culture Biologique’, een extreem laag rendement en het gebruik van zeer oude stokken (tussen 40 en 100 jaar oud).


Er wordt tijdens de pluk zelfs gebruik gemaakt van hele kleine kistjes per oogst, ontzettend arbeidsintensief. 75% van de wijnen gaan op nieuwe vaten, ontzettend duur. De plots liggen verspreid over 26 percelen, met heel wat verschillende bodemstructuren wat enorm veel kennis vergt... Allemaal met één doel: schitterende wijnen produceren.

 

De omgeving is net als de wijnen spectaculair. In de verte de klippen van de Vingrau. Dichtbij de zee, waait de “Tramontane” door de wijngaard die je “in de winter kou geeft tot op het bod, en in de zomer je gek maakt” aldus Hervé.

 

De eerste maal dat we zijn gamma konden proeven waren we er de rest van de dag niet goed van. De wijnen sloegen ons met verstomming. Een ongelofelijke finesse, gelaagdheid en een zelden gevonden perfectie in het “knopen” van de wijnaroma's én smaken.

 

Het eerste contact met het domein was ook al hartverwarmend. Claudine Bizeul maakte ons wegwijs in hun gamma en het 'klikte' zodanig, dat we deze wijn nu rechtstreeks kunnen invoeren!