Asperges en Wijn

Asperges worden zelden “puur” opgediend. Meestal worden ze begeleid door bv. eieren, een saus, een stukje zalm, kip of geitenkaas.   Bovendien hebben asperges een vrij uitgesproken en ietwat bittere smaak, die heel wat wijnen in de hoek zetten.    Wijnen met een uitgesproken zoete of houttoets doen het meestal niet zo goed bij aspergegerechten. Idem voor rode wijnen met stevige tannines.  

 

Met deze wijnen zal het witte goud extra goed smaken !

Een topper voor een breed pallet aan aspergerechten

“Aspergewijn van het jaar”. Ook in Nederland kennen ze het witte goud. De Verenigde Vinologen Nederland (VVN) kiezen zelfs jaarlijks hun top 3 wijnen.

 

Onze Anselmi San Vincenzo maakt deel uit van het podium. Gemaakt van voornamelijk Garganega, aangevuld met Chardonnay en Sauvignon Blanc. 

 

 


Met gesmolten boter...

Het filmend effect van de boter gaat al snel overheersen. Een wijn met een gelijkaardig effect in de mond is dus aangewezen, type Chabllis of een andere chardonnay met eventueel een subtiele houttoets.

Suggestie: Terres Dorées Blanc

 


Met geitenkaas of garnalen en salade

Stuivende, frisse sauvignon blanc met de geur van fijn fruit en buxus. De milde, droge smaak is toegankelijk en blijft heerlijk aanhouden.  Prima voor koude aspergebereidingen, al dan niet als onderdeel van een frisse salade.

Suggestie: La Tour Beaumont Sauvignon Blanc